Impulss Color Gel FAQ’s

Wat is een color gel?
Met een color gel geef je je nagels een prachtige, lang houdbare kleur. Je brengt de Impulss Color Gel op dezelfde manier aan als nagellak (met een kwastje). Alleen het uitharden verschilt.

Wat is het verschil tussen een color gel en nagellak?
Een color gel droogt niet vanzelf (zoals gewone nagellak). Een color gel moet altijd uitharden onder een led-lamp of uv-lamp. Gewone nagellak beschadigt bovendien vaak snel. Omdat een color gel veel harder is dan nagellak, heb je veel langer plezier van je mooie gelnagels. De Impulss Color Gel geeft bovendien een lichte versteviging aan je nagels.

Waarin verschilt de Impulss Color Gel van andere merken?
Bij andere merken color gel of gel polish moet je vaak een aparte base gel en top gel aanbrengen. Een base gel zorgt dat je color gel goed blijft zitten, en voorkomt verkleuring van je eigen nagels door de kleurpigmenten in de color gel. Een top gel zorgt voor extra bescherming van je kleur en extra glans.

De Impulss Color Gel is een alles-in-een Color Gel: een color gel mét base gel en mét top gel ineen. Je hebt dus geen aparte base gel of top gel nodig. Dit scheelt dus een hoop tijd én geld! Twee dunne laagjes van de Impulss Color Gel aanbrengen is genoeg. Dankzij de topkwaliteit trekt de color gel bovendien vanzelf strak. Zo krijg je dus een mooi strak resultaat, zonder strepen. Ook het uitharden gaat heel snel. En: je hebt tot 10 dagen plezier van je prachtige nagels! (afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagels en de life style)

Welke kleuren zijn er allemaal?
We introduceren als eerste 20 (!) prachtige kleuren! In de collectie zitten klassieke kleuren als zachtroze, nude en natuurlijk klassiek rood (Hollywood Red). We hebben daarnaast ook mooie pasteltinten, de trendkleuren van het seizoen en natuurlijk hele felle kleuren. Kijk hier voor de actuele kleuren en prijzen.

Hoe kun je Impulss Color Gel het beste aanbrengen?
Volg altijd goed de stap-voor-stap handleiding, en sla geen enkele stap over. Alleen dan krijg je het beste resultaat waar je lang plezier van hebt. Gebruik nooit verschillende merken gel polish en led- of UV-lampen door elkaar. Elk merk lamp en elk merk gel polish/color gel is namelijk weer anders.

Breng je Impulss Color Gel niet aan als je buiten in de tuin of op je balkon bent. Ga liever naar binnen want te veel zonlicht tijdens het aanbrengen vermindert de kwaliteit. Sluit het Impulss flesje direct na het aanbrengen: laat het flesje niet open staan terwijl je je nagels in de led-lamp doet bijvoorbeeld. (zet de flesjes niet in het licht van de lamp)

Gebruik geen gewone nagellakremover om je nagels voor te bereiden. Deze bevat namelijk water en olie. Dit kan ervoor zorgen dat je Impulss Color Gel gaat loslaten. Gebruik daarom alleen de Cleaner/Finisher Wipes om je nagels schoon te maken.

Raak je nagels niet meer aan nadat je ze hebt voorbereid. Omdat je huid een vettig laagje heeft, kan dit loslaten van de color gel veroorzaken. Raak je per ongeluk toch je nagels aan? Maak ze dan opnieuw grondig schoon met een Cleaner/Finisher Wipe.

Hoeveel complete sets kun je maken met 1 flesje Impulss Color Gel?
Met elk flesje Impulss Color Gel kun je ruim 11 complete sets maken. Wil je ook nog een andere kleur? De Impulss Color Gel is verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren. Kijk hier voor alle huidige kleuren en de prijzen.

Hoeveel laagjes kun je aanbrengen?
Breng tot twee dunne laagjes Impulss Color Gel aan voor de juiste dekking (max. 3). Klik hier voor de uitgebreide stap-voor-stap handleiding! Volg alle stappen. Alleen dan krijg je het mooiste resultaat en heb je tot 10 dagen plezier van je mooie Impulss nagels. Leg je nagels altijd goed vlak op tafel. Zo voorkom je dat de gel naar beneden zakt en daar te dik wordt.

Moet ik het plaklaagje verwijderen na het aanbrengen?
Na het uitharden van het eerste laagje Impulss Color Gel in de led-lamp, zijn de nagels nog plakkerig. Raak de nagels niet aan! Breng eerst het tweede dunne laagje Impulss Color Gel aan. Laten uitharden in de led-lamp. Verwijder pas daarna het plaklaagje met de Cleaner/Finisher Wipes. De Impulss Color Gel krijgt dan een schitterende glans.

Mijn nagels voelen “plakkerig”. Klopt dat?
Dat klopt! Na het uitharden van het eerste laagje Impulss Color Gel in de led-lamp, zijn de nagels nog plakkerig. Raak de nagels niet aan! Breng het tweede dunne laagje Impulss Color Gel aan en laat ze uitharden in de led-lamp volgens het stappenplan. Verwijder pas daarna het plaklaagje met de Cleaner/Finisher Wipes. De Impulss Color Gel krijgt dan een schitterende glans.

Blijft de Impulss Color Gel goed zitten?
Ja. Volg wel altijd de stap-voor-stap gebruiksaanwijzing voor een perfect resultaat. Sla geen enkele stap over: dan heb je tot 10 dagen plezier van je prachtige nagels. Mits je natuurlijk ook een beetje voorzichtig met je nagels omgaat. Onze belangrijkste tip: ontvet je nagels goed voordat je de Impulss Color Gel aanbrengt. Anders kan de gel niet goed hechten en dus eerder loslaten en beschadigen. Raak je nagels ook niet meer aan nadat je ze hebt ontvet.

Breng de gel ook aan op de voorkant van je nagels. Zo ‘seal’ je de lak en zal de color gel aan de voorkant niet snel beschadigen als je bijvoorbeeld je nagels stoot.

Gebruik de led-lamp om de color gel perfect uit te harden. De Impulss Color Gels zijn namelijk afgestemd op de techniek in deze lamp.

Kan ik Impulss Color Gel ook gebruiken op kunstnagels?
Ja, Impulss Color Gel werkt uitstekend op zowel natuurlijke nagels als kunstnagels.

Droogt de Impulss Color Gel vanzelf, als ik geen lamp gebruik?
Nee, anders dan bij gewone nagellak, droogt Impulss Color Gel niet zonder gebruik van de led-lamp. Deze led-lamp droogt en verhardt de nagels meteen, zodat je lang plezier hebt van je mooie Impulss nagels. Door het uitharden in de led-lamp krijgt de Impulss Color Gel ook een schitterende glans.

Hoe lang moet de Impulss Color Gel uitharden in de led-lamp?
De eerste laag moet uitharden tot de lamp vanzelf uitgaat. Voor de tweede laag geldt hetzelfde. Let op: je nagels voelen na de eerste keer in de led-lamp nog plakkerig aan. Raak je nagels echter niet aan! Breng het tweede laagje Impulss Color Gel aan. Opnieuw laten uitharden in de led-lamp en dan pas het plaklaagje verwijderen met de Cleaner/Finisher Wipe.

Met welke lamp kan ik de Impulss Color Gel het beste laten uitharden?
Wij adviseren altijd de los verkrijgbare Impulss led-lamp te gebruiken. De Impulss Color Gels zijn namelijk afgestemd op de techniek in deze lamp. De professionele led-lamp om de color gel optimaal uit te harden is los verkrijgbaar en zit ook in de Starter Kit.
Gebruik geen UV lamp om de Impulss Color Gel uit te harden. Hierin wordt een andere techniek gebruikt. Je nagels zullen dan ook niet goed uitharden. Gebruik je een ander merk led-lamp? Dan is het minimum wattage 6W.

Kun je elke led-lamp of uv-lamp van elk merk gebruiken?
Nee. Elke lamp is weer anders: de gebruikte techniek kan namelijk verschillen. Ook het wattage (en het aantal lampjes in de lamp) kunnen variëren per merk. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen een uv-lamp en een led-lamp. Daarom adviseren wij voor het beste resultaat alleen de bijgeleverde led-lamp te gebruiken. Deze led-lamp is los verkrijgbaar.

Gebruik geen UV-lamp om de Impulss Color Gel uit te harden. Hierin wordt een andere techniek gebruikt. Je nagels zullen dan ook niet goed uitharden. Gebruik je een ander merk led-lamp? Dan is het minimum wattage 6W.

Help, mijn led-lamp is kapot!
Geen paniek! De led-lamp is los verkrijgbaar. De werking van de led-lamp is alleen gegarandeerd in combinatie met de Impulss Color Gel gel polish. Zie ook de overige vragen over de led-lamp.

Help, de gel is beschadigd omdat deze niet goed is uitgehard?
Breng altijd een dun laagje Impulss Color Gel aan. Een te dikke laag zal niet goed uitharden in de led-lamp en dus eerder beschadigen. Houd je ook aan de geadviseerde uithardingstijd. Wees na het aanbrengen nog minimaal een uurtje voorzichtig met je nagels: voorkom stoten en voorkom contact met water. Is de gel niet goed uitgehard? Verwijder de beschadigde gel en begin overnieuw met het complete stappenplan.

Hoe kan ik de Impulss Color Gel het beste verwijderen?
De Impulss Color Gel is heel eenvoudig: met de slimme Remover Pockets. Deze zijn los verkrijgbaar: in de Starter Kit (inclusief de led-lamp om de Impulss Color Gel uit te harden) of in de Navul Kit. Met deze Remover Pockets gaat de color gel vanzelf bladderen zonder je eigen nagels te beschadigen. Kijk hier voor de stap-voor-stap handleiding.

Ik krijg de Impulss Color Gel niet van mijn nagels af?
Wij adviseren om de Impulss Color Gel te verwijderen met de Remover Pockets. Hiermee kun je de gel snel en eenvoudig verwijderen, zonder dat je eigen nagels beschadigen. Zorg ervoor dat je krasjes in de gellaag maakt en van de Remover Pockets het gedeelte met de aceton goed recht bovenop de nagel ligt. Alleen dan kan de aceton goed intrekken. Laat de gel nog niet los na de eerste 10 minuten? Gebruik de remover pockets nogmaals gedurende 10 minuten.

Beschadigt de Impulss Color Gel mijn eigen nagels?
Nee. Als je de Impulss Color Gel precies aanbrengt volgens de gebruiksaanwijzing en de color gel laat uitharden in de led-lamp volgens de aanwijzingen, zullen je nagels niet beschadigen. Let op: probeer de color gel nooit zelf te verwijderen met een scherp voorwerp of door de gel eraf te peuteren. Dat beschadigt je eigen nagels namelijk wel. Gebruik voor het snel en veilig verwijderen altijd de Remover Pockets. Het kan wel zijn dat je nagels wat extra verzorging nodig hebben. Gebruik dan altijd een goede nagelriemolie. Tip: breng geen nagelriemolie aan, vlak voordat je een nieuwe set Impulss Color Gel aanbrengt. Door de vettige olie zal de Impulss Color Gel niet goed hechten.
Hoe kan het dat mijn eigen nagels een beetje zijn verkleurd?
Maak je geen zorgen. Dit kan soms gebeuren. De verkleuring wordt veroorzaakt komt door het pigment in de color gel en zit alleen bovenop je nagels. Haal een zachte sponsvijl (glansvijl, buffervijl of white block) lichtjes over je nagels en je zult zien dat de verkleuring snel verdwijnt, zonder dat je eigen nagels beschadigen. Verwen je nagels eventueel met een klein beetje nagelolie. Doe dit niet vlak voordat je nieuwe Impulss Color Gel aanbrengt: door het vettige in de olie zal je color gel minder goed hechten en dus eerder loslaten van je nagels!

Hoe lang blijft Impulss Color Gel goed?
Mits juist aangebracht, blijft de Impulss Color Gel tot 10 dagen goed. Het is dan wel essentieel dat je het stappenplan precies opvolgt. En dat je natuurlijk een beetje voorzichtig met je nagels omgaat. Kijk voor meer tips ook bij het antwoord op de vraag ‘Hoe kun je Impulss Color Gel het beste aanbrengen?’ of ‘Hoe kun je Impulss Color Gel het beste bewaren?’.

Waarom blijven mijn Impulss gelnagels geen 10 dagen mooi?
Dit kan een aantal redenen zijn, zoals het niet goed opvolgen van alle stappen in de handleiding. Met name de goede voorbereiding is echt heel belangrijk, wil je lang plezier hebben van je Impulss nagels. Prep de nagels dus precies zoals aangegeven in de uitgebreide handleiding.

Zorg er ook voor dat je ook de voorkant van je nagels lakt. Zo seal je de vrije nagelrand. Dit voorkomt het ‘chipppen’ van je nagels aan de voorkant, als je ze bijvoorbeeld stoot. Breng altijd een dun laagje Impulss Color Gel aan. Een te dikke laag zal niet goed uitharden in de led-lamp en dus eerder beschadigen. Wij adviseren om de led-lamp te gebruiken voor het beste resultaat.

Wees na het aanbrengen nog minimaal een uurtje voorzichtig met je nagels: voorkom stoten en voorkom contact met water. Lees hier de uitgebreide handleiding met veel tips en tricks voor het perfecte resultaat.

Blijft de Impulss Color Gel goed zitten?
Ja. Volg wel altijd de stap-voor-stap gebruiksaanwijzing voor een perfect resultaat. Sla geen enkele stap over: dan heb je tot 10 dagen plezier van je prachtige nagels. Mits je natuurlijk ook een beetje voorzichtig met je nagels omgaat. Onze belangrijkste tip: ontvet je nagels goed voordat je de Impulss Color Gel aanbrengt. Anders kan de gel niet goed hechten en zal eerder loslaten en beschadigen. Raak je nagels ook niet meer aan nadat je ze hebt ontvet.

Gebruik de led-lamp om de color gel perfect uit te harden. De Impulss Color Gels zijn namelijk afgestemd op de techniek in deze lamp. Vergeet ook niet de gel aan de voorkant van je nagels aan te brengen. Zo ‘seal’ je de lak en zal de color gel aan de voorkant niet snel beschadigen als je bijvoorbeeld je nagels stoot.

Hoe kun je de Impulss Color Gel het beste bewaren?
Bewaar je Impulss Color Gel op donkere plaats en op kamertemperatuur . Niet in het directe zonlicht en ook niet vlakbij je led-lamp. Als de Impulss Color Gel te koud is, wordt de gel dik en stroperig. Je kunt de gel dan niet mooi dun en gelijkmatig aanbrengen.

Mijn Impulss Color Gel is heel dik, hoe kan dat?
Impulss Color Gel heeft de beste kwaliteit op kamertemperatuur. Bewaar je Impulss Color Gel dus niet op een te warme of juist te koude plek. Als de gel te koud is, wordt deze dik en stroperig. Je kunt de gel dan niet mooi dun en gelijkmatig aanbrengen. De oplossing: op kamertemperatuur laten komen of het flesje even verwarmen tussen je handen.
Een andere oorzaak kan zijn dat je het flesje te lang open hebt laten staan tijdens het aanbrengen. Zeker als je het flesje ook nog dicht bij de led-lamp hebt laten staan. Door het licht van de led-lamp kan de gel namelijk al in het flesje uitharden. Zet het flesje gel zo ver mogelijk bij de led-lamp vandaan en laat het flesje ook niet in fel zonlicht staan. Sluit het flesje zo snel mogelijk na het aanbrengen. Laat het flesje ook niet open staan terwijl je je nagels in de led-lamp doet, maar draai het flesje even dicht.

Waar zijn de Impulss Color Gels verkrijgbaar?
Alle Impulss producten zijn zowel online verkrijgbaar als in de winkel. In onze webshop vind je altijd alle kleuren! Bestel je favoriete Impulss producten snel en eenvoudig in onze beautywebshop allesvoorjenagels.nl. Betalen kan snel en veilig met Ideal. Je hebt je bestelling dan binnen een paar dagen in huis. De meeste producten van Impulss zijn ook verkrijgbaar bij o.a. DA, Kruidvat, ICI Paris XL, DIO en de betere zelfstandige drogist. Klik hier voor de verkooppunten.