Keratine is niet voor niets een hot ingrediënt in haarverzorging.

Keratine zorgt ervoor dat je haar weer mooi glad en soepel wordt, en voorkomt dat je haar gaat pluizen. De populaire Brazilian Keratin Smooth shampoo en conditioner van OGX zijn dus ideaal als je haar er nu dof en droog uit ziet. Wat is keratine dan precies en waarom knapt je haar er zo van op? Dat leggen we je hier uit.

We krijgen vaak de vraag wat keratine nu precies is en waarom het zo’n wondermiddel is voor je haar? Keratine is een proteïne dat voorkomt in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in je huid, je nagels én ook in je haar. Het is dus een natuurlijke, lichaamseigen stof. Keratine heeft een beschermende en versterkende werking. Het zorgt ervoor dat je huid, haar en nagels beschermd worden tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en hitte.

Schade door hitte

Ook jouw haar bestaat voor een heel groot gedeelte uit keratine. Als je je haar vaak föhnt of een styletang gebruikt, dan neemt het proteïnegehalte in je haar af. Het gevolg? Je haar verzwakt, wordt dof, breekt sneller af en gaat ook vaak pluizen. Herkenbaar? Gelukkig hebben we dan goed nieuws, want de makers van OGX maakten graag gebruik van keratine in de Brazilian Keratin Smooth shampoo en conditioner.

Brazilian keratin smooth anti breakage serum

De oplossing voor pluizend haar

Heb je last van dof, droog of pluizig haar? Dan is een shampoo en conditioner met keratine dus zeker een aanrader. Dankzij de exclusieve gladmakende ingrediënten in de Brazilian Keratin Smooth shampoo & conditioner perfect verzorgen en gladmaken. De kokosolie, avocado-olie, cacaoboter en uiteraard keratine veranderen je haar in gladde, soepel vallende lokken. Je haar voelt merkbaar zachter aan, pluist minder en is gemakkelijk in model te brengen.

OGX waar te koop

De Brazilian Keratin Smooth shampoos, conditioners en verzorgingsproducten van OGX zijn o.a. te koop bij DA, DIO, Kruidvat, Etos en de betere zelfstandige drogisterijen. De complete serie haarverzorging is ook online te bestellen via de officiële OGX Hair webshop. Je bestelling wordt dan binnen enkele dagen bij je thuisbezorgd! Kijk in de webshop voor alle andere soorten haarverzorging van OGX.